فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 60، فروردین و اردیبهشت 1391)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/28
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مجید اسلامی، شهین نجار پیرایه صفحه 1
    زمینه و هدف
    آنزیم‎های بتالاکتاماز TEM، VEBو PERاز آنزیم‎های بتالاکتاماز وسیع‎الطیف هستند که قادر به هیدرولیز پنی‎سیلین‎ها، سفالوسپورین‎ها و آزترئونام می‎باشند. هدف از این بررسی تعیین فراوانی اشریشیاکلی های تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع‎الطیف و ارزیابی مولکولی بتالاکتامازهای TEM، PER و VEB در سویه های باکتری اشیرشیاکلی بود.
    مواد و روش‎ها: تعداد 200 سویه اشریشیاکلی از نمونه های کلینیکی جدا شد و حساسیت آنتی‎بیوتیکی سویه ها با روش دیسک دیفیوژن تعیین گردید. تولید آنزیم‎های بتالاکتاماز وسیع‎الطیف با استفاده از روش دیسک ترکیبی و با آنتی‎بیوتیک‎های سفوتاکسیم و سفتازیدیم همراه با کلاولانیک اسید و به تنهایی تعیین گردید و حداقل غلظت مهار کنندگی سفتازیدیم و سفوتاکسیم همراه با کلاولانیک اسید و به تنهایی با استفاده از روش رقیق سازی آگار مشخص شد. در نهایت حضور ژن‎های blaTEM،blaVEB و blaPER با استفاده از پرایمرهای اختصاصی توسط روش واکنش زنجیره‎ای پلی مراز شناسایی گردید.
    یافته ها: با آزمون دیسک ترکیبی 94 سویه (47 درصد) تولید کننده آنزیم بتالاکتاماز وسیع‎الطیف بودند. از بین 94 سویه تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع‎الطیف حداقل غلظت مهار کنندگی برای سفتازیدیم در 36 نمونه 16، در 44 نمونه 256-32 و در 10 نونه 512≤ و حداقل غلظت مهار کنندگی برای سفوتاکسیم در 8 نمونه 16، در 68 نمونه 256-32 و در 21 نمونه512≤ مشخص شد. فراوانی آنزیم TEM 44 درصد به دست آمد، اما در سویه های تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع‎الطیف ژن‎های کد کننده آنزیم‎های PER و VEBشناسایی نشد.
    نتیجه گیری: تولید آنزیم‎های بتالاکتاماز وسیع‎الطیف در سویه های مورد مطالعه، 47 درصد است و روش واکنش زنجیره‎ای پلی مراز فراوانی بالایی از آنزیم TEM را نشان داد ولی آنزیم‎های PER و VEB خوشبختانه هنوز در سویه های مورد بررسی مشاهده نمی‎شوند.
    کلیدواژگان: بتالاکتاماز، دیسک ترکیبی، بتالاکتاماز وسیع‎الطیف، اشریشیاکلی
  • جواد بهار آرا، زهرا زاهدی فر، فرهنگ حداد، ناصر مهدوی شهری صفحه 10
    زمینه و هدف
    چای سبز با خواص آنتی اکسیدانی خود می‎تواند از بروز برخی آسیب‎های کروموزومی جلوگیری کند. در پژوهش حاضر اثر چای سبز در مهار آسیب‎های کروموزومی القایی توسط امواج تلفن‎های همراه (امواج تلفن‎های همراه به مدت 4 روز، روزانه 3 ساعت) بر روی اریتروسیت‎های پلی کروماتیک مغز استخوان موش نر بالب سی بررسی شده است.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 40 سر موش به طور تصادفی در 5 گروه شامل کنترل (شرایط طبیعی اتاق پرورش حیوانات)، شاهد آزمایشگاهی (شرایط آزمایشگاهی فاقد امواج تلفن‎های همراه)، تجربی 1 (قرارگیری در معرض امواج تلفن همراه)، تجربی2 (تزریق درون صفاقی 100 میلی‎گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره چای سبز به مدت 5 روز و قرارگیری در معرض امواج تلفن همراه) و تجربی3 (200 میلی‎گرم عصاره به مدت 5 روز و قرارگیری در معرض امواج تلفن همراه) تقسیم‎بندی شدند. در کلیه گروه ها آزمون میکرونوکلئوس انجام شد و داده ها با آزمون‎های آماری آنووا و توکی و به کمک نرم افزار SPSSدر سطح 05/0 p< تحلیل گردید.
    یافته ها: متوسط تعداد میکرونوکلئوس‎ها در اریتروسیت‎های پلی کروماتیک گروه شاهد آزمایشگاهی (253/0±47/3) در مقایسه با گروه کنترل (605/0±34/3) اختلاف معنی‎دار نشان نداد (05/0p>). در حالی که متوسط فراوانی میکرونوکلئوس‎ها در گروه تجربی 1 (308/0±64/5) افزایش معنی‎دار و در تجربی 2 (129/0±92/0) و تجربی 3 (046/0±55/0) در مقایسه با گروه کنترل و شاهد آزمایشگاهی کاهش معنی‎دار نشان داد (001/0=p).
    نتیجه گیری
    امواج ساطع شده از تلفن‎های همراه سبب ایجاد آسیب‎های کروموزومی در اریتروسیت‎های پلی کروماتیک مغز استخوان موش بالب سی می‎شود، لیکن چای سبز اثر مهار کنندگی داشته و آسیب‎های کروموزومی را کاهش می‎دهد
    کلیدواژگان: بالب سی، تلفن همراه، چای سبز، آزمون میکرونوکلئوس، اریتروسیت پلی کر
  • بهزاد بیژنی، ملیحه چرخچیان، مینا آصف زاده، سعید آصف زاده، حلیمه محرمخانی، منوچهر مهرام صفحه 18
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات افراد مبتلا به نارسائی مزمن کلیه، پاسخ ضعیف تر به واکسن‎ها از جمله واکسن هپاتیت B است. از راه های پیشنهاد شده برای بهبود کارائی واکسن در این گروه تزریق واکسن به روش داخل جلدی برخلاف روش معمول عضلانی است. این مطالعه با هدف مقایسه این دو روش در مرکز دیالیز بوعلی سینا قزوین صورت گرفته است.
    مواد و روش‎ها: این کارآزمائی بالینی در 29 نفر از بیماران مبتلا به نارسائی مزمن کلیه با سابقه عدم پاسخ به واکسیناسیون صورت گرفته است. افراد به طور تصادفی به دو گروه شامل تزریق 40 میکروگرم واکسن Euvax B به روش داخل جلدی (15 نفر) و گروه دیگر 160 میکروگرم از همین واکسن به روش عضلانی (14 نفر) تقسیم شدند. سطح آنتی بادی در 2 گروه در پایان 1، 6 و 12 ماه پس از کامل شدن واکسیناسیون اندازه‎گیری شد. سطح آنتی بادی بیش از 10 واحد در لیتر محافظت کننده در نظر گرفته شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افرار SPSS نسخه 16 تحلیل شدند.
    یافته ها: پس ازگذشت یک و شش ماه از تکمیل دوره واکسیناسیون تفاوت معنی‎دار آماری بین دو گروه از نظر کارائی واکسن مشاهده نشد. ولی پس از 12 ماه، در حالی که 3/93 درصد از گروه مورد تزریق داخل جلدی دارای آنتی بادی در سطح محافظت کننده بودند، این میزان در گروه دوم تنها 50 درصد بود(05/0p<).
    نتیجه گیری: با توجه به هزینه های بالای تامین واکسن، در بیمارانی که تحت همودیالیز مزمن هستند ممکن است تزریق داخل جلدی انتخاب قابل قبولی باشد.
    کلیدواژگان: ایمن سازی فعال، هپاتیت B، نارسائی کلیه
  • فرنوش حقیقی، شهلا رودبارمحمدی، پریسا محمدی، مهدی اسکندری صفحه 27
    زمینه و هدف
    کاندیدا آلبیکنس چهارمین عامل مهم عفونت‎های مزمن قارچی است که مخاط را درگیر نموده و ایجاد عفونت در بافت‎های عمقی می‎نماید. امروزه مرگ و میر ناشی از عفونت‎های بیوفیلم کاندیدایی که از طریق استفاده از ابزارهای پزشکی مانند کاتترها و ایمپلنت‎ها رو به افزایش است. لذا یافتن روش‎های نوین مبارزه با عوامل چنین عفونت‎های قارچی ضروری به نظر می‎رسد. در این مطالعه تلاش شد تا اثر ترکیبات ضد قارچی نانو ذرات دی‎اکسیدتیتانیوم و دی‎اکسیدتیتانیوم فتوکاتالیست بر روی بیوفیلم کاندیدا آلبیکنس ارزیابی گردد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی نانو ذره دی‎اکسیدتیتانیوم سنتز شده در معرض پرتو فرابنفش با طول موج370 نانومتر قرار گرفت. بیوفیلم کاندیدا آلبیکنس در پلیت‎های 96 خانه‎ای تشکیل شد و اثر ضد کاندیدایی نانوذرات دی‎اکسیدتیتانیوم و دی‎اکسیدتیتانیوم فتوکاتالیست بر روی آن بررسی شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تی تست و نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها: حداقل غلظت مهارکنندگی50، دی‎اکسیدتیتانیوم فتوکاتالیست 9/1 میکروگرم در میلی‎لیتر و حداقل غلظت مهارکنندگی90، 74/2 میکروگرم در میلی‎لیتر و حداقل غلظت کشندگی 37/3 میکروگرم در میلی‎لیتر تعیین گردید. غلظت مهارکنندگی بیوفیلم دی‎اکسیدتیتانیوم و دی‎اکسیدتیتانیوم فتوکاتالیست و فلوکونازول برای سویه حساس به فلوکونازول به ترتیب 14/54، 5/4 و 4 میکروگرم در میلی‎لیتر و هم‎چنین برای سویه مقاوم به فلوکونازول به ترتیب 35/88، 5/4 و 8 میکروگرم در میلی‎لیتر بود.
    نتیجه گیری: نانوذره دی‎اکسیدتیتانیوم فتوکاتالیست اثر مطلوبی در حذف بیوفیلم کاندیدا آلبیکنس در مقایسه با داروی فلوکونازول نشان داد. از این رو می‎تواند راه کاری جدید جهت پیشگیری از تشکیل بیوفیلم قارچی به ویژه بیوفیلم‎های مرتبط با ابزارهای پزشکی باشد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، بیوفیلم قارچی، فتوکاتالیست، نانوذره دی‎اکسیدتیتانیوم
  • راضیه خالصی، جعفر سلیمیان*، شهرام نظریان، زهرا احصایی، علی اصغر رحیمی، نفیسه امینی، سید محمد موذنی صفحه 35
    زمینه و هدف

    باکتری اشریشیا کلی انتروتوکسیژنیک مهم‎ترین عامل باکتریایی ایجاد کننده اسهال است. عوامل حدت زای اختصاصی مانند انتروتوکسین‎ها و عوامل کلونیزاسیون، این باکتری را از سایر گروه های ای. کلی متمایز می‎کند. در این مطالعه توکسین حساس به حرارت تخلیص شده و از آن می‎توان جهت سنجش آنتی توکسین در روش الایزای مبتنی بر گیرنده گانگلیوزیدی GM1 و شناسایی باکتری مولد توکسین استفاده کرد.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه از نوع تجربی است. جهت تولید و تخلیص توکسین، ابتدا سویه باکتری مولد توکسین حساس به حرارت کشت داده شد. پروتئین‎های محلول در مایع رویی با سولفات آمونیوم ترسیب و توکسین با استفاده از روش‎های بیوشیمیایی تخلیص شد و پروتئین تخلیص شده علیه تریس 02/0 مولار در 8=pH دیالیز و نمونه بر روی ژل الکتروفورز بررسی گردید. از روش الایزای مبتنی بر گیرنده گانگلیوزیدی GM1 جهت شناسایی و سنجش میزان توکسین تخلیص شده استفاده شد و اثر خنثی کنندگی آنتی بادی ضد زیر واحدB روی توکسین حساس به حرارت نیز به این روش مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها: وجود باندهای 28 و 12 کیلودالتونی نشان‎گر تخلیص توکسین بود. این ‎مطالعه نشان داد که آنتی بادی ضد زیر واحدB نوترکیب، توانایی شناسایی توکسین تخلیص شده و مهار اتصال آن به گیرنده GM1 را داراست. آنتی بادی ضد زیر واحدB نوترکیب می‎تواند تا 80 درصد از اتصال توکسین به گیرنده GM1 جلوگیری نماید.

    نتیجه گیری

    تخلیص توکسین حساس به حرارت و راه اندازی روش الایزای مبتنی بر گیرنده گانگلیوزیدی GM1 که می‎تواند در شناسایی دقیق و بررسی اپیدمیولوژیک جدایه های کلینیکی مورد استفاده واقع شود.

    کلیدواژگان: آنتی بادی ضد زیرواحد B نوترکیب، اشریشیا کلی انتروتوکسیژنیک، روش الایزای مبتنی بر گیرنده گانگلیوزیدی GM1، انتروتوکسین حساس به حرارت
  • آرش شمس، صدیقه مهرابیان، نورامیر مظفری صفحه 43
    زمینه و هدف
    روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی در رژیم غذایی علاوه بر داشتن سطح بالایی از اسید چرب اشباع نشده، حاوی ترکیبات بیولوژیکی مانند آنتی اکسیدان های فنولی بوده که قادر به جلوگیری از تاثیر مخرب رادیکال های آزاد و جهش های حاصل بر ساختارهای سلولی می باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون به وسیله سالمونلا تیفی موریوم و میکروزوم است.
    مواد و روش‎ها: در این بررسی از 16 نمونه روغن زیتون ایرانی و1 نمونه روغن اسپانیایی استفاده گردید. آزمون تعیین توان ضد جهشی نیز بر اساس روش ایمز و با استفاده از سویه جهش یافته سالمونلا تیفی موریوم TA100 و ماده سرطان زای آزید سدیم انجام گرفت و با افزودن میکروزوم کبد موش اثر ضد سرطانی آن بررسی شد. شاهد مثبت آزید سدیم و شاهد منفی آب مقطر تعیین گشت. هر آزمون سه بار به طور هم زمان انجام و درصد بازدارندگی مطابق با فرمول، (1-T/M)×100، تعیین گردید.
    یافته ها: در صد بازدارندگی در بالا ترین سطح خود در تاریکی با توجه به واریته زیتون 64/63 درصد و در شرایط تیمار با نور 70/60 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که نورموجب کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی روغن زیتون می گردد.
    کلیدواژگان: روغن زیتون، سالمونلا تیفی موریوم TA 100، اثر ضد جهش زایی و ضد سرطانی
  • عباس صارمی، نادر شوندی، ندا بیات صفحه 52
    زمینه و هدف
    مطالعات فیزیولوژیک پیشنهاد می کنند که محرومیت از خواب ممکن است وزن بدن را از طریق اثر بر اشتها (کاهش لپتین و افزایش گرلین) تحت تاثیر قرار دهد. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر 12 هفته تمرین هوازی بر شاخص های چاقی، سطوح سرمی گرلین، لپتین و کیفیت خواب در مردان چاق و اضافه وزن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، بیست و دو مرد چاق و اضافه وزن و با کیفیت پایین خواب به صورت تصادفی به دو گروه تمرین هوازی (12 نفر) و گروه کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی برای 60-50 دقیقه در روز، سه روز در هفته و برای 12 هفته اجرا شد. شاخص های چاقی، کیفیت خواب و سطوح سرمی گرلین و لپتین قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. تغییرات در متغیرهای وابسته ناشی از مداخله تمرینی با آزمون تی وابسته و با استفاده از نرم افزار SPSS آنالیز شد.
    یافته ها
    بعد از تمرین هوازی، وزن (03/0>p)، نمایه توده بدن (04/0>p)، چربی احشایی (04/0>p)، کل چربی شکمی (03/0>p) و کیفیت خواب (001/0>p) به طور معنی دار بهبود یافت. هم زمان، سطوح سرمی گرلین و لپتین در پاسخ به تمرین هوازی تغییر نکرد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی برای کوتاه مدت موجب بهبود شاخص های چاقی و کیفیت خواب در افراد چاق و اضافه وزن می شود و این بهبودی با تغییرات در سطوح سرمی گرلین و لپتین همراه نبود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، هورمون های تنظیم کننده اشتها، چاقی، کیفیت خواب
  • اکرم عیدی، طاهره اشراقی، علی حائری روحانی، مریم عیدی، مهسا جولاییان صفحه 61
    زمینه و هدف
    گزارشات مبتنی بر ارتباط بین ویتامین 12B و عملکرد شناختی وجود دارد. در بیماران با کاهش حافظه، اندازه گیری ویتامین 12B سرم به صورت روزمره جهت تشخیص اولیه انجام می‎شود. با توجه به نقش سیستم کولینرژیک و ویتامین 12B در فرایند حافظه، در تحقیق حاضر اثر میانکنش بین ویتامین 12B و نیکوتین بر به یادآوری حافظه با استفاده شیوه احترازی غیرفعال در موش های صحرایی نر بالغ مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر مطالعه ای تجربی است. داروها شامل ویتامین 12B (دوزهای 01/0، 02/0، 03/0، 05/0، 1/0 و 1 میکروگرم بر رت) و نیکوتین (دوزهای 1/0، 5/0 و 1 میکروگرم بر رت) می باشند که تیمار به صورت درون بطن مغزی بلافاصله بعد از جلسه آموزش انجام گردید. تمامی داروها به صورت درون بطن مغزی در حجم 1 میکرولیتر بلافاصله پس از جلسه آموزش تیمار گردید. ارزیابی میزان به یادآوری حافظه با استفاده از شیوه احترازی غیر فعال صورت گرفت. آزمون بیادآوری 24 ساعت پس از جلسه آموزش جهت تعیین حافظه دراز مدت انجام گردید. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که ویتامین 12B و نیکوتین موجب افزایش معنی‎داری در به یادآوری حافظه در حیوانات گردیده است. نیکوتین موجب افزایش معنی‎داری در پاسخ ویتامین 12B در به یادآوری حافظه در حیوانات می گردد.
    نتیجه گیری
    احتمالا ویتامین 12B از طریق تحت تاثیر قرار دادن سیستم کولینرژیک در فرایند به یادآوری حافظه عمل می‎کند.
    کلیدواژگان: یادگیری، حافظه، نیکوتین، موش صحرایی، ویتامین 12B
  • شاهین فاتح، محمدرضا ممقانی، قاسم مسیبی صفحه 70
    زمینه و هدف
    تشخیص زود هنگام میزان شدت بیماری پانکراتیت حاد به علت مرگ و میر بالای موارد شدید آن و افزایش میزان بروز آن در سال‎های اخیر از اهمیت بالایی برخوردار است. از آنجا که اینترلوکین‎ها به تغییرات بدن سریعا واکنش نشان می‎دهند، هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح خونی اینترلوکین‎های 15 و 17 با شدت پانکراتیت حاد می باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه مقطعی، 52 بیمار مبتلا به پانکراتیت حاد مورد مطالعه قرار گرفتند. برای کلیه بیماران معیارهای APACHE-II و رانسون و اطلاعات پاراکلینیکی تکمیل شده و سطح سرمی اینترلوکین‎های 15 و 17 اندازه‎گیری شد. سپس ارتباط بین سطح سرمی اینترلوکین با شدت پانکراتیت حاد بر اساس معیارهای APACHE-II و رانسون تعیین گردید.
    یافته ها: از بین بیماران مورد مطالعه 5/36 درصد مرد و 5/63 درصد زن بوده و میانگین سنی 06/61 سال بود. در بررسی ارتباط خطی بین سطح سرمی اینترلوکین 17 با شدت پانکراتیت حاد بر اساس معیار رانسون ارتباط معنی‎داری دیده شد (319/0=r، 021/0=p). در نمودار راک سطح خونی پروتئین واکنش گر سی و اینترلوکین 15 در تشخیص پانکراتیت ارزشمند نشان داده شده و به ترتیب حساسیت 3/92 و 8/78 و ویژگی40 و 48 درصد داشتند.
    نتیجه گیری
    سطح سرمی اینترلوکین 17 در تعیین شدت پانکراتیت حاد بر اساس معیار رانسون به عنوان یک عامل مهم شناخته شد. ارزش تشخیصی سطح سرمی اینترلوکین 15 نیز باید با مطالعات بیشتر تایید گردد.
    کلیدواژگان: اینترلوکین15، اینترلوکین17، شدت پانکراتیت حاد
  • علی اصغر فرازی، منصوره جباری اصل، معصومه صوفیان * صفحه 77
    زمینه و هدف

    امروزه یکی از مشکلات اساسی درمان بیماری سل موضوع مقاومت دارویی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین مقاومت دارویی سویه های مایکوباکتریوم جدا شده از بیماران مبتلا به سل ریوی نسبت به داروهای ضد سل و عوامل موثر در آن طراحی شده است.
    مواد و روش‎ها: طی یک مطالعه مقطعی، تمام بیماران مسلول تحت پوشش مرکز بهداشت استان مرکزی (917 نفر) بین سال های 1384 تا 1389 وارد مطالعه شدند. از تمام بیماران مبتلا به سل ریوی مقاوم به درمان طی این سال ها کشت و آنتی بیوگرام با روش استاندارد (proportional) به عمل آمد. نهایتا با مدل رگرسیون لجستیک و با استفاده از نرم افزار SPSS عوامل موثر بر مقاومت دارویی شناسایی شدند.

    یافته ها

    در این بررسی میزان مقاومت کلی در بیماران اسمیر مثبت 3/7 درصد بود. میزان سل مقاوم به چند دارو معادل 3/4 درصد بود. 5/0 درصد بیماران اسمیر مثبت به هر پنج دارو مقاوم بودند. مقاومت دارویی در طی این سال ها روند افزایشی داشته است. بیشترین مقاومت مربوط به ایزونیازید (8/68 درصد) و بعد از آن به ترتیب ریفامپین(5/62 درصد)، پیرازینامید(25 درصد)، اتامبوتول (9/21 درصد) و استرپتومایسین(9/21 درصد) بود. بیشترین میزان مقاومت در گروه سنی 15 تا 45 سال بود. بروز مقاومت با جنس مذکر، درجه مثبت بودن اسمیر، عود سل و ابتلا به HIV مرتبط بود.

    نتیجه گیری

    بررسی مقاومت دارویی سویه های مایکوباکتریوم مورد مطالعه در طی 6 سال نشان گرآن است که روند آن رو به افزایش بوده و به همین دلیل توجه دقیق جهت جلوگیری از به وجود آمدن سویه های مقاوم و انتشار آن ضروری است.

    کلیدواژگان: آنتی بیوگرام، داروهای ضد سل، مایکوباکتریوم توبرکولوزیس، مقاومت دارویی
  • فریبا کیانی، حسین سماواتیان، سیامک پورعبدیان صفحه 86
    زمینه و هدف
    در رابطه با استرس پس آسیبی در محیط کار پژوهش‎های فراوانی انجام شده است، اما کمتر پژوهشی به نقش استرس مزمن شغلی بر علایم بیماری جسمی و سلامت روانشناختی پرداخته است. این مطالعه به بررسی اثرات ترکیبی استرس مزمن کاریی و پریشانی روانی بر گزارش دهی علایم بیماری جسمی در میان کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان می‎پردازد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه مقطعی، 189 نفر از کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان در سال 1389 به روش نمونه گیری تصادفی طبقه‎ای انتخاب شده و به پرسش‎نامه های خصوصیات دموگرافی، استرس مزمن کاریی کوهن،کامارک و مرملستین، پریشانی روانی و علایم بیماری جسمی از بارلینگ، لوگین و کلوی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی تحلیل شدند.
    یافته ها: نتایج نشان داد که بین متغیرهای استرس مزمن کاریی، پریشانی روانی و گزارش دهی علایم بیماری جسمی همبستگی درونی معنی‎داری وجود دارد(01/0p<). هم‎چنین نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد بعد از کنترل متغیرهای دموگرافیک، اثر تعاملی استرس مزمن کاریی و پریشانی روانی بر گزارش دهی علایم بیماری جسمی معنی‎دار می باشد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    استرس مزمن کاریی به طور مثبتی در ارتباط با گزارش دهی علایم بیماری جسمی هم در تجربه و هم در عدم تجربه پریشانی روانی می باشد، اما این تاثیر زمانی قوی‎تر بود که کارکنان همراه با استرس مزمن کاریی، پریشانی روانی را نیز تجربه کرده باشند.
    کلیدواژگان: استرس مزمن کاریی، کارکنان، شرکت ذوب آهن اصفهان، پریشانی روانی، علایم بیماری جسمی
  • نفیسه گازرانی، فاطمه ناهیدی*، پارسا یوسفی، علیرضا ابدی صفحه 95
    زمینه و هدف

    کولیک دوران شیرخوارگی یک سندرم رفتاری است که به صورت گریه های شدید و بدون علت در شیرخواران سالم زیر سه ماه دیده می‎شود. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر ماساژ و تکان دادن شیرخوار بر دفعات و مدت زمان گریه شیرخواران کولیکی انجام شده است.
    مواد و روش‎ها: مطالعه حاضر به روش کارآزمایی بالینی بر روی 100 شیرخوار 12-1 هفته که به علت کوکیک دوران شیرخوارگی به بیمارستان امیرکبیر اراک در سال 1389 مراجعه کرده بودند انجام شد. نمونه ها به روش تصادفی به دو گروه ماساژ و تکان تقسیم شدند. در گروه ماساژ از مادران خواسته شد در مدت یک هفته، سه بار در روز شیرخوار خود را ماساژ دهند. در گروه تکان از مادران خواسته شد طی یک هفته در هر روز طی علایم کولیک شیرخوار را تکان دهند اطلاعات مورد نیاز در یک چک لیست توسط مادر ثبت ‎شد و داده ها توسط نرم افزار SPSS تحلیل شد.
    یافته ها: دفعات و مدت زمان گریه شیرخوار در گروه ماساژ به ترتیب در اولین روز 34/8 دفعه و12/4 ساعت و در آخرین روز مداخله 26/4 دفعه و 32/1 ساعت در شبانه روز بود. این مقدار در گروه تکان به ترتیب در اولین روز 50/7 و 42/2 و در آخرین روز 94/6 دفعه و 14/2 ساعت در شبانه روز رسید. میانگین دفعات و مدت زمان گریه شیرخوار در گروه ماساژ به صورت معنی‎داری بیشتر از گروه تکان بود(001/0>p).

    نتیجه گیری

    ماساژ می‎تواند باعث کاهش علایم کولیک شیرخوار شده و در ایجاد ارتباط بهتر مادر و شیرخوار و آرامش مادر و شیرخوار موثر باشد.

    کلیدواژگان: کولیک، شیرخوار، ماساژ، تکان دادن
  • فروغ مرتضوی، خدیجه میرزایی صفحه 104
    زمینه و هدف
    مشارکت مردان در بارداری پیش فرض سیاست‎های نهادهای بین المللی بهداشت باروری قرار گرفته است. این مطالعه برای درک بهتر زمینه‎ای که ارتقای مشارکت مردان در آن مطرح می‎شود و با دو هدف بررسی تجارب ارائه‎دهندگان مراقبت مامایی نسبت به ارتقای مشارکت مردان و موانع مشارکت مردان در امور مربوط به سلامت زنان باردار انجام شد.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه، یک پژوهش کیفی است. نمونه‎گیری به صورت مبتنی بر هدف و به روش مصاحبه متمرکز گروهی و مصاحبه فردی با پرسش‎های نیمه ساختارمند صورت گرفت. تجارب تمام ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی طی 2 مصاحبه گروهی و نظرات 8 مامای شاغل در زایشگاه شهر سبزوار بررسی شد. از تحلیل محتوا، جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها: نتایج در سه طبقه دلایل، موانع و پیامدهای مشارکت مردان ارائه شده است. بر اساس تجارب ماماها ارائه خدمات دوستار زوجین موجب بهبود کیفیت مراقبت‎ها و درک اطلاعات بهداشتی داده شده به زنان، تسهیل پذیرش انجام مراقبت‎هایی چون مراجعه به پزشک و سونوگرافی می‎شود. کمبود نیروی انسانی، کمبود فضا و موانع فرهنگی چون معذب بودن مردان در ارتباط با ماما و معذب بودن ماما در گفتن برخی مسائل رو به رو از موانع پیش‎بینی شده توسط ماماها بود. بروز اختلاف بین زوجین و افزایش دخالت‎های نا به جای مردان از پیامدهای این طرح برشمرده شد.
    نتیجه گیری: نگرش ماماها نسبت به مشارکت مردان در مراقبت‎های بارداری و زایمان مثبت است و نشان از آمادگی آنان برای پذیرش آن است. اما با توجه به نگرانی های ماماها و وجود موانع فرهنگی در این زمینه، آموزش ماماها ضروری است.
    کلیدواژگان: ماما، مراقبت بارداری، مطالعه کیفی، همسر
  • راضیه مقدم، گیتی ازگلی، بهناز مولایی، مجید حاجی فرجی، حمید سوری، کیاندخت قناتی صفحه 116
    زمینه و هدف
    اختلالات وازوموتور یکی از رنج آورترین علایم دوران یائسگی است و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر امگا 3 بر اختلالات وازوموتور در خانم های یائسه انجام شد.
    مواد و روش‎ها: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده دو سو کور بود که بر روی 83 زن یائسه 45 تا 60 ساله، که شرایط ورود به مطالعه را داشتند انجام شد. افراد به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه امگا 3 و دارونما قرار گرفتند. سپس به هر دو گروه به مدت 8 هفته روزی یک عدد کپسول روغن ماهی حاوی 300 میلی گرم امگا 3 یا دارونما تجویز گردید. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک فرم های ثبت روزانه و پرسشنامه بسامد غذایی استفاده گردید. نتایج با آزمون های آماری تی، کای دو، من ویتنی و فریدمن مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: پس از 8 هفته مداخله، اختلاف معنی‎داری بین دوگروه از نظر تعداد گرگرفتگی (003/0=p) و تعداد تعریق شبانه (001/0=p) وجود داشت. در مقایسه بین دو گروه از نظر شدت گرگرفتگی اختلاف معنی‎دار دیده نشد(2/0=p) اما کاهش شدت تعریق شبانه بین دو گروه معنی‎دار بود(003/0 p=).
    نتیجه گیری
    امگا 3 بر کاهش تعداد گرگرفتگی و تعداد و شدت تعریق شبانه موثر است اما بر شدت گرگرفتگی تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: گرگرفتگی، یائسگی، اسید چرب امگا 3، علایم وازوموتور
|
  • Majid Eslami, Shahin Najar Peerayeh Page 1
    Background
    TEM, PER, and VEB are extended-spectrum betalactamase (ESBL) enzymes that are capable of hydrolyzing penicillins, cephalosporins, and aztreonam. The aim of this study was to determine the prevalence of ESBL producing E.coli and molecular evaluation of TEM, PER, and VEB β-lactamases among E.coli strains.
    Materials And Methods
    A total of 200 clinical strains of E.coli were isolated from clinical specimens and their antibiotic susceptibility was determined by disk diffusion method. ESBL production was determined using the combined disk method with CAZ and CTX with clavulanic acid and alone. Minimum concentration inhibition (MIC) for CAZ and CTX with clavulanic acid and alone was determined by agar dilution method. Finally, PCR with specific primers was used for determining the presence of blaTEM, blaPER, and blaVEB genes.
    Results
    Combined disk method confirmed 94 strains (47%) to be ESBL producing E.coli. Of the 94 ESBL producing strains, 36 samples had MIC=16, 44 samples had MIC between 32-256, and 10 samples had MIC≥512 for ceftazidime, whereas 8 samples had MIC=16, 68 samples had MIC between 32-256, and 21 samples had MIC≥512 for cefotaxime. The frequency of TEM was 44%; however, blaPER and blaVEB genes were not detected by PCR among ESBL producing isolates.
    Conclusion
    The results indicated that the high percentage of ESBL producing E.coli is 47% and PCR method showed a high frequency of TEM enzyme, but PER and VEB betalactamase were not found among them.
  • Savad Baharara, Zahra Zahedifar, Farhang Haddad, Naser Mahdavi Shari Page 10
    Background
    Green tea due to its antioxidant properties can prevent some types of chromosomal damage. In this study, the effects of green tea on repressing chromosomal aberrations induced by cell phone waves in bone marrow polychromatic erythrocytes of male Balb/C mice were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 40 adult male Balb/C mice were randomly divided into five groups: control (natural conditions), sham exposed (no exposure to cell phone waves in vitro), experimental group 1 (exposure to cell phone waves), and experimental group 2 (intraperitoneal injection of 100 mg/kg dose of green tea extract for 5 days and exposure to cell phone waves), and experimental group 3 (intraperitoneal injection of 200 mg/kg dose of green tea extract for 5 days and exposure to cell phone waves). Micronucleus test was run in all groups. Data were analyzed by ANOVA and Tukey tests using SPSS software (p<0.05).
    Results
    The mean number of micronucleus in polychromatic erythrocytes of the sham group (3.47± 0.253) compared with control group (3.43 ± 0.605) did not show a significant difference (p> 0.05), whereas the mean micronucleus frequency in the experimental group 1 (5.64±0.308) increased significantly. However, the mean micronucleus frequency in experimental group 2 (0.92 ± 0.129) and experimental group 3 (0.55 ± 0.046) compared with the control and sham exposed groups decreased significantly (p = 0.001).
    Conclusion
    Cell phones microwaves (940 MHz) induce chromosomal aberrations in bone marrow polychromatic erythrocytes of male Balb/C mice, but green tea has inhibitory effects and reduces chromosomal damage.
  • Behzad Bijani, Maliheh Charkhchian, Mina Asefzadeh, Saeed Asefzadeh, Halimeh Moharramkhani, Manoochehr Mahrma Page 18
    Background
    Low immunogenicity of hepatitis B vaccine is an important problem in patients with chronic renal failure (CRF). A possible solution is intradermal versus conventional intramuscular delivery of vaccine in this population. The goal of this study was to compare the efficacy of these routes of vaccination in Bu-alicina Dialysis Center, Qazvin, Iran.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was done on 29 CRF non-responders randomly allocated to two groups. Fifteen patients received 40 μg of euvax B vaccine intradermally and 14 patients received 160 μg of this vaccine intramuscularly. Anti-HBs antibody titre was measured after 1, 6, and 12 months. Seroprotection was defined as anti-HBs antibody titre above 10 lU/L. Data were analyzed using SPSS software version 16.
    Results
    Difference of seroprotection rate between two groups was not statistically significant after1and 6 months; however, after 12 months, seroprotection rate was 93.3% in the interadermal group versus 50% in the intramuscular group (p<0.05).
    Conclusion
    Considering the high cost of vaccination, intradermal vaccination may be a reasonable choice in CRF patients.
  • Farnoosh Haghighi, Shahla Roudbar Mohammdi, Parisa Mohammadi, Mehdi Eskandari Page 27
    Background
    Candida albicans is the fourth common cause of chronic fungal infections that cause both mucosal and deep tissue infections. Nowadays, mortality and morbidity due to C. albicans infections via medical devices, such as catheter and implants, are increasing. Therefore, finding new methods of combating such infectious agents seems necessary. In this study antifungal effects of titanium dioxide nanoparticles and photocatalyst TiO2 nanoparticles on C. albicans biofilms were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, TiO2 nanoparticles were synthesized and exposed to UV ray with 370 nm wavelength. Biofilms of C. albicans were developed on flat-bottomed 96-well microtiter plates, and antifungal effects of TiO2 and photocatalyst TiO2 nanoparticles were evaluated. Data were analyzed by t-test using SPSS software.
    Results
    MIC50 of photocatalyst TiO2 nanoparticles was 1.9 µg/ml and its MIC90 was 2.74 µg/ml while MFC was determined to be 3.37 µg/ml. Biofilms inhibitory concentration of TiO2 nanoparticles, photocatalyst TiO2 nanoparticles, and fluconazole for susceptible strains were 5.14, 4.54, and 4 µg/ml, respectively. These values for the fluconazole resistant strains were 5.35, 4.88, and 8 µg/ml, respectively
    Conclusion
    Photocatalyst TiO2 nanoparticles showed a suitable antifungal property against C. albicans biofilms compared with fluconazole. Thus it can be a new strategy in prevention of fungal biofilms, especially those formed on the surface of medical devices.
  • Raziyeh Khalesi, Jafar Salimian, Shahram Nazarian, Zahra Ehsaei, Ali Asghar Rahimi, Nafiseh Amini, Seyed Mohammad Moazzeni Page 35
    Background

    Enterotoxigenic Escherichia coli bacterium is the most important bacterial agent causing diarrhea. Specific virulence factors, such as enterotoxins and colonization factors, distinguish ETEC from other classes of diarrheagenic E.coli. In this study, heat-labile toxin was purified which could be utilized for anti-toxin assay in GM1 gangelioside receptor-ELISA based method and for identification of ETEC producing toxin.

    Materials And Methods

    In this experimental study, bacterial strain producing heat-labile toxin was first cultivated for production and purification of toxin. Then supernatant soluble proteins were precipitated with ammonium sulfate and purified using biochemical methods. Finally, purified protein was dialyzed against Tris 0.02 mM pH 8 and analyzed on gel electrophoresis. GM1 gangelioside receptor-ELISA based method was used for detection and assessment of the purified toxin. Through this method, the effect of anti-recombinant heat-labile toxin B subunit neutralization on heat-labile toxin was investigated.

    Results

    Toxin purification was revealed by the presence of 12 and 28 KD protein bands. This study demonstrated that anti-recombinant heat-labile toxin B subunit antibody can detect the purified toxin and can inhibit its binding to GM1 receptor up to 80%.

    Conclusion

    Purification of heat-labile toxin and gangelioside receptor-ELISA assay can be used for accurate detection and epidemiological study of clinical isolates.

  • Arash Shams, Sedighe Mehrabian, Nor-Amir Mozafari Page 43
    Background
    Olive oil as a mjor source of fat in diet, besides having a high level of unsaturated fatty acid contains biological components, such as the antioxidant phenolic compounds that can prevent the destructive effect of free radicals and their resulting mutation on cellular structures. The main goal of this study was to investigate the antioxidant and anticancer effects of olive oil through Salmonella typhimurium and microsome.
    Materials And Methods
    In this study, 16 Iranian olive oil samples and one Spanish sample were used. The determination test of anti-mutagenic potential was based on the method proposed by Ames et al. using mutant strain of Salmonella typhimurium TA100 and a well-known carcinogenic material (sodium azide) which by adding microsome of rat liver (S9), its anticancer effect was examined. Positive and negative controls which respectively contained sodium azide and distilled water were studied. Each test was simultaneously done three times and the percentage of inhibition was determined according to (1-T/M) × 100.
    Results
    The inhibitory percentage in its highest level in darkness was equal to 63.64% based on the variety of olive oil and in light was equal to 60.70%.
    Conclusion
    The findings of this study show that the antioxidant and anticancer properties of olive oil decrease with exposure to light.
  • Abbas Saremi, Nader Shavandi, Neda Bayat Page 52
    Background
    Physiological studies suggest that sleep deprivation may influence bodyweight through affecting appetite (decreasing leptin and increasing ghrelin). The aim of this study was to evaluate the effects of 12 weeks of aerobic training on obesity indices, serum levels of ghrelin and leptin, and sleep quality in overweight and obese men.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, 22 overweight and obese men with low sleep quality were randomly assigned to aerobic training (n=12) and control (n=10) groups. Aerobic training was performed (50-60 min/day, 3 day/week) for 12 weeks. Serum ghrelin and leptin and obesity and sleep quality indices were measured before and after the intervention. Changes in dependent variables resulting from the training intervention were assessed by dependant t-test using SPSS software.
    Results
    After aerobic training, weight (p<0.03), body mass index (p<0.04), visceral fat (p<0.04), total abdominal fat (p<0.03), and sleep quality (p<0.001) significantly improved. However, ghrelin and leptin serum levels did not change in response to aerobic training (p<0.05) during the same period.
    Conclusion
    Short-term aerobic training improved obesity indices and sleep quality in obese/overweight men, yet this improvement was not accompanied by changes in ghrelin and leptin serum levels.
  • Akram Eidi, Tahereh Eshraghi, Ali Haeri Rohani, Maryam Eidi, Mahsa Jolaian Page 61
    Background
    It has been indicated that there is a relationship between vitamin B12 status and cognitive functioning. Measurement of serum vitamin B12 is routinely performed in patients with memory loss during initial diagnosis. Noticing the role of cholinergic system and vitamin B12 on memory, the aim of this experimental study was to examine the effect of the interactions between vitamin B12 and nicotine on memory retention in passive avoidance learning in adult male rats.
    Materials And Methods
    The present study was an experimental one. Drugs, including vitamin B12 (0.01, 0.02, 0.03, 0.05, 0.1, and 1 µg/rat) and nicotine (0.1, 0.5, and 1 µg/rat) were administrated after training session intracerebroventriculary (i.c.v.). The drugs were used (i.c.v.) in a volume of 1µl/rat immediately after the training session. The level of memory retention was evaluated by passive avoidance learning. Twenty-four hours after training, a retention test was performed to determine long-term memory. Statistical analysis was carried out using one-way ANOVA test.
    Results
    The results showed that the administration of vitamin B12 and nicotine significantly increased memory retention in rats. Nicotine significantly increased the response to vitamin B12 in memory retention process.
    Conclusion
    Vitamin B12 through interaction with cholinergic system acts in memory retention process.
  • Shahin Fateh, Mohammad Reza Mamaghani, Ghasem Mosayebi Page 70
    Background
    Because of high mortality and morbidity of severe acute pancreatitis (AP) and its increasing incidence in recent years, early detection of severity of AP is very important. Since interleukin (IL) rapidly responds to body temperature changes, this study was done to examine the relationship between blood levels of interleukin 15 and 17 and severity of acute pancreatitis.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 52 patients with AP were studied. For all patients, paraclinical information, Ranson criteria, and APACHE-II were completed. Serum interleukin 15 and 17 levels were measured by ELISA method. Then the relationship between them and AP severity was determined based on Ranson criteria and APACHE-II.
    Results
    In this study, 36.5% of the patients were male and 63.5% were female and the mean age was 61.06 years. The serum level of IL-17 was negatively correlated with the severity of AP based on Ranson criteria (p=0.021, r= -0.319). ROC curve showed significant values for blood level of IL-15 and CRP in AP diagnosis. Sensitivities were 92.3% and 78.8% and specificities were 40% and 48%, respectively.
    Conclusion
    Based on Ranson criteria, the role of serum level of IL-17 as an unknown factor was seen significant in determining the severity of AP. However, the diagnostic value of serum IL-15 should also be verified with further studies.
  • Aliasghar Farazi, Mansoureh Jabbariasl, Masoomeh Sofian Page 77
    Background

    Nowadays, one of the basic problems of tuberculosis treatment is drug resistance. This study was done to determine the drug resistance of mycobacterium strains isolated from patients with pulmonary tuberculosis to anti-tuberculosis drugs and determine the affecting factors.

    Materials And Methods

    In a cross-sectional study, all patients with tuberculosis who were covered by Markazi Province Health Center (917 persons) during 2005 to 2010 were included in this study. For all patients with resistant pulmonary tuberculosis, culture and antibiogram by standard method (proportional) were done. Effective factors in drug resistance were identified by logistic regression model using SPSS software.

    Results

    Overall, the rate of resistance in patients with smear-positive was 7.3% and the rate of MDR-TB was equivalent to 4.3%, and 0.5% of smear positive patients were resistant to all five drugs. The most resistant strains were isoniazid (68.8%), rifampin (62.5%), pyrazinamide (25%), ethambutol (21.9%), and streptomycin (21.9%), respectively. The highest rate of resistance was in the 15-45 years age group. The incidence of resistance was significantly associated with sex, grade of smear positivity, relapse of TB, and HIV infection.

    Conclusion

    The study of drug resistant mycobacterium strains over six years showed a growing trend. Therefore, close attention to prevent the production and dissemination of resistant strains is very essential.

  • Farba Kiani, Hossein Samavatyan, Siamak Poorabdian Page 86
    Background
    A lot of research has been done on the post-traumatic stress, but few studies have investigated the effect of chronic stress disorders on physical and psychological health. This study investigated the combined interactive effects of chronic stress disorders and mental disorders on somatoform disorders reporting among employees at Isfahan Steel Company.
    Materials And Methods
    In this correlational study, 189 employees in Isfahan Steel Company wwere selected according to the stratified random sampling method and completed demographic characteristics, chronic stress disorders of Cohen, Karmark, and Mermelstein, and mental disorders and somatoform disorders of Barling, Loughlin, and Kelloway questionnaires in 2011. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and hierarchical regression.
    Results
    Results showed significant internal correlations among chronic stress disorders, mental disorders, and somatoform disorders (p<0.01). In addition, by controlling for demographic variables, the results of hierarchical regression analysis showed the interactive effect of chronic stress disorders and mental disorders on reporting somatoform disorders to be significant (p<0.05).
    Conclusion
    This study showed that chronic stress disorders have a positive relationship with reporting somatoform disorders both in experiencing and not experiencing psychological disorders; however, this relationship was stronger when employees in addition to chronic stress disorders experienced psychological disorders.
  • Nafiseh Gazerani, Fatemeh Nahidi Parsa Yousefi, Alireza Abadi Page 95
    Background

    Infantile colic is a behavioral syndrome characterized by severe crying without a specific cause in healthy under three-month-old infants. The aim of this study was to compare the effectiveness of infant massage and rocking on the duration and frequency of crying time in colicky infants.

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial involved 100 infants 1-2 weeks of age with colic who referred to Amir Kabir Hospital, Arak, Iran, in 2010. The infants were randomly assigned to massage group (n=50) and rocking group (n=50). In the massage group, mothers were recommended to massage their child three times a day for 7 days. In the rocking group, mothers were recommended to rock their child during crying every day for 7 days. In both groups, mothers recorded infant crying durations during one week in a checklist. Data were analyzed by SPSS software.

    Results

    The mean difference of total crying times and durations were 8.34 and 4.12 during the first day and 4.26 time/day and 1.32 hour/day during the last day in the massage group, whereas in the rocking group, these values were 7.50 and 2.42 in the first day and 6.94 and 2.14 hour/day in the last day, respectively. The means of crying times and durations in the massage group were more than those of the rocking group (p<0.001).

    Conclusion

    Infant massage can reduce the duration of crying in colicky infants and it can enhance the relationship between mother and child and their relaxation.

  • Forough Mortazavi, Khadijeh Mirzaii Page 104
    Background
    Male involvement in maternal health is one of the policies promoted by international reproductive health bodies. To better understand male involvement issues in maternal health, this study was done to explore midwives’ experiences toward the promotion of male involvement in maternal health and barriers to such programs.
    Materials And Methods
    In this qualitative study, sampling was conducted by means of focus group discussions (FGDs) and in-depth interviews through a semi-constructed questionnaire. The experiences of all midwives at health centers were surveyed through 2 group interviews and the views of 8 midwives employed in Maternity Hospital of Sabzevar, Iran, were considered as well. Content analysis was applied to data analysis.
    Results
    Results of this study can be divided into three categories: Arguments in favor of, obstacles to, and outcomes of male involvement in maternal health. Based on midwives’ experiences, the provision of couple-friendly health services would enhance the quality of care, better understanding of health information provided to pregnant women and easier acceptance of tasks like taking a sonogram. Midwives indicated some obstacles like manpower and work space deficiency and cultural barriers like husbands and midwives uneasiness while communicating and giving information. Disagreements between partners and higher likelihood of partner interventions in affairs were found to be possible negative outcomes of such programs.
    Conclusion
    Midwives’ attitudes towards male involvement in maternal health were positive and indicate that the introduction of such programs would be accepted. However, attention should be paid to midwives’ concerns and cultural obstacles and they should be trained for such programs.
  • Razieh Moghadam, Giti Ozgoli, Behnaz Molayi, Hajifaraji Majid, Hamid Soori, Kiandokht Ghanati Page 116
    Background
    Vasomotor disorders are one of the most painful menopausal complications that negatively affect the quality of life in menopausal women. This study investigated the effects of omega3 fatty acid on vasomotor disorders in menopausal women.
    Materials And Methods
    This randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial study was done on 83 menopausal women aged 45-60 years that had met the inclusion criteria. The participants were randomly assigned to omega3 or placebo groups. Fish oil capsules (containing 300 mg of omega3) or placebo capsules were prescribed to the participants one capsule a day for 8 weeks. Of the 83 patients enrolled, 68 completed the study (omega3 supplement, n=34; placebo; n=34). Data collection was done through demographic questionnaire, daily self report, and food frequency questionnaire (FFQ). Data were analyzed by t-test, Chi square, Fiedman, and Mann-Whitney tests using SPSS software version 18.
    Results
    After 8 weeks of intervention, there was a significant difference in HF frequency (p=0.003) and nightsweats frequency (p=0.001) between the two groups. There was no significant difference in HF intensity between the two groups (p=0.2) but reduction of nightsweats intensity was significant between the two groups (p=0.003).
    Conclusion
    Omega3 affected the reduction of HF frequency and nightsweats frequency and intensity but it did not have a significant effect on the severity of HF.